У Гереги пояснили, що 500 земельних питань у порядку денному викликані турботою про киян



Фото прес-служби Київради
Перед канікулами Київрада приділить увагу наданню дозволів на розробку проектів землеустрою для об'єктів соціального значення.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

"До порядку денного пленарного засідання 14 липня внесено 515 питань. Найбільший розділ питань присвячений питанням містобудування і землекористування. Він включає 459 проектів рішень, з яких 299 проектів - це надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо виділення земельної ділянки", йдеться в повідомленні.

У Київраді наголосили, що переважна більшість цих питань носять соціальний характер: надання дозволів на розроблення проектів землеустрою дошкільним закладам і закладам освіти, лікарням, а також оформлення землі під існуючими будівлями та спорудами.

А велику кількість проектів рішень в порядку денному пояснили тим, що довго розглядався проект про порядок передачі землі, мета якого зробити процедуру передачі землі більш прозорою.

"Оскільки це останнє пленарне засідання перед канікулами, то депутати вирішили максимально наповнити порядок денний такими проектами рішень, щоб перерва в роботі Київради не викликала соціальної напруженості і не позначилась негативно на життєдіяльності міста", - наголосили в Київраді.

Крім того, в блоці питань містобудування і землекористування депутати розглянуть 160 важливих для киян проектів рішень, які стосуються продовження і поновлення договорів оренди, відмови у поновленні, внесення змін до рішень Київради, а це наповнення бюджету

"Усі зазначені рішення пройшли погодження в постійних комісіях Київради та у юристів, без порушення процедури регламенту. Не дивлячись на велику кількість питань, депутати Київради висловили бажання працювати за таким порядком денним, щоб максимально задовольнити інтереси громади", підсумували у прес-службі міськради.

Як відомо, раніше лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Тетяна Меліхова заявила, Київрада перед канікулами планує роздати рекордну кількість землі, а по багатьом рішенням депутати навіть кадастрових справ не знають, не те що конкретних адрес.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ