Театр на Подолі хочуть продати?


Столична влада збирається віддати у приватні руки дитячий музичний театр на Подолі.

Про це заявив лідер партії "УДАР", голова однойменної фракції у Київраді Віталій Кличко, повідомляє прес-служба фракції.

За його словами, на сесії міської ради 14 липня планується внести зміни до Програми приватизації комунального майна на 2010-2012 роки, включивши до цього переліку приміщення Київського академічного театру опери та балету для дітей та юнацтва по вул. Межигірській, 2 загальною площею 753 кв.м.

"Столична влада постійно говорить про розвиток культури та збільшення кількості театрів, але слова чиновників розходяться з реальними справами", - сказав Кличко.

Політик зазначає, що будівля театру визнана пам'яткою архітектури та занесена до державного реєстру, тому приватизувати її неможливо за законом.

Однак Головне управління комунальної власності Києва програло товариству "РА" суд, який і зобов'язав внести об'єкт до Програми приватизації.

Кличко нагадав, що в матеріалах справи були відсутні докази того, що будівля театру була внесена у перелік пам'яток.

"Це означає тільки одне: КМДА просто не подала до суду документи, які б підтверджували статус пам'ятки!" - додав депутат.

За його словами, фракція "УДАР" вимагатиме на пленарному засіданні зняти вказане питання із розгляду та створити робочу групу для вивчення ситуації, що склалася навколо відчуження майна закладів культури Києва. Також фракція ініціюватиме притягнення до відповідальності посадових осіб КМДА, котрі не подали до суду документи про історичний статус будівлі дитячого театру.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ