Київрада перед канікулами роздасть рекордну кількість землі?



Фото з сайту Олеся Довгого
На сесію Київради 14 липня виноситься майже 500 земельних питань. З усіх питань порядку денного 90% - це питання пов'язанні із землею, заявила лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова.

"Така нечувана кількість земельних питань вперше розглядатиметься в одну сесію за всю історію існування Київради. Як бачимо, всупереч заявам нинішньої влади, більшість Київради - депутати Партії Регіонів та Блоку Черновецького, яка є визначальною при прийнятті рішень, пішла далі "молодої команди", - сказала депутат.

Вона додала, з цих земельних питань 107 кадастрових справ були внесені з голосу безпосередньо на Президії Київради навіть без зачитування назв проектів рішення, номерів справ та адрес земельних ділянок.

Депутатам повідомили про те, що в.о. голови постійної комісії Київради з питань земельних відносин всі номери кадастрових справ викладе у листі.  

"Для того, щоб депутати не могли детально вивчити документи, керівництво КМДА та секретар Київради навмисно затягували передачу їх до розгляду Київради, вигадуючи всілякі штучні приводи. Депутати змушені будуть голосувати за ці питання без належного вивчення до ночі і фактично із заплющеними очима", - сказала Меліхова.

Вона висловила занепокоєння, що серед запропонованих питань можуть бути й ті, що вже виносились на розгляд земельної комісії, якими під виглядом побудови соціального житла передбачена забудова території шкіл, дитячих садків та лікарень.

"Фракція "БЮТ-Батьківщина" не голосуватиме за сумнівні питання та такі, які не буде можливості вивчити належним чином", - наголосила Меліхова.

Як відомо, на 14 липня запланована остання літня сесія Київради.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ