Київ віддасть колишнім покупцям "Київміськбуду" і водоканалу 160 мільйонів?



Фото visualphoto.com
Влада Києва допускає можливiсть стягнення з мiста 162,2 мільйонів гривень на користь покупцiв комунальних пакетiв акцiй "Київмiськбуду" (80%), "Київводоканалу" (25,464%), "Київгазу" (28,46%) i "Київхiмволокна" (51%), якi пiзнiше повернули мiсту в судовому порядку.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на проспект емісії єврооблігацій Києва.

"Хоча такi рiшення (судiв) передбачають передання акцiй у "Київхiмволокнi", "Київмiськбудi", "Київводоканалi" i "Київгазi" назад у власнiсть мiста, вони не вирiшують питання про вiдшкодування закупiвельної вартостi акцiй. Отже, мiсто вважає, що покупцi вiдповiдних акцiй можуть подавати позови про вiдшкодування закупiвельної цiни на загальну суму 162,2 мільйони гривень i такi вимоги може схвалити суд", - йдеться у проспектi емiсiї.

У повідомленні також зазначається, що станом на 4 липня процедура повернення мiсту комунальних пакетiв акцiй "Київмiськбуду" i "Київхiмволокна" ще не завершена.

Крiм того, в документi наголошується, що Київ вирiшив зберегти за собою пакети акцiй в компанiях, стратегiчно важливих для мiста, серед яких зазначаються "Київспецтранс", "Хлiб Києва", а також "Київенергохолдинг". Натомість місто має намiр продати мiноритарнi пакети акцiй у нестратегiчних компанiях, залишивши у себе тiльки тi пiдприємства, в яких мiсту належить 50% "плюс" одна акцiя.

Також в проспектi йдеться, що на 4 липня мiсто ще не врегулювало свої борги перед "Київводоканалом" за водопостачання i каналiзацiю, а також перед "Київенерго" за послуги опалення, якi виникають через рiзницю в тарифах встановлених для населення.

За оцiнками мiської влади, борг Києва перед "Київводоканалом" не перевищує 500 мільйонів гривень, тодi як за даними "Київводоканалу" борг сягає 670 мільйонів гривень.

Борг міста перед "Київенерго" становить до 202,4 мільйона гривень, i столична влада має намiр звернутися до уряду з проханням видiлити їм цi кошти з держбюджету, адже в бюджеті міста цих коштів немає.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ