У Попова вимагають розвивати велотранспорт



Фото з сайту 24.ua
Велосипедисти столиці вимагають у  міської влади створити умови для розвитку не приватного автотранспорту, а громадського та велосипедного.

Відповідну петицію за підписом більше тисячі велосипедистів передали до Київської адміністрації.

Зокрема, любителі двоколісного транспорту вимагають припинити масове ігнорування правил парковки у центрі міста, розвивати ефективний та екологічний громадський транспорт, відремонтувати тротуари на мостах та облаштувати їх для проїзду велосипедистів, негайно переробити проект велодоріжки на проспекті Перемоги.

"Міська влада протягом останніх років витрачає наші гроші на заохочення користування приватними автомобілями і не робить нічого для оптимізації транспортних автомобільних потоків. Вулиці, площі, двори і дитячі майданчики заполонили припарковані автомобілі. Якість життя в Києві стрімко падає", - йдеться у петиції.

Щодо проекту велодоріжки на проспекті Перемоги, то велосипедисти стверджують, що він недосконалий, непридатний для проїзду велосипедом та потребує негайних змін.

"Якщо збудувати велодоріжку за теперішнім проектом, нею просто неможливо буде проїхати. У кількох місцях доріжка несподівано закінчується, через 200 метрів починається, "спускається" в підземні переходи, зникає на перехрестях. Це не може бути нормальним шляхом для проїзду на велосипедах, тому не варто очікувати, що велосипедисти будують ним їздити", - пояснила активістка Асоціації велосипедистів Києва Ксенія Семенова.

Велосипедисти нагадали, що згідно з розпорядженням міського голови №886 Асоціація велосипедистів Києва має право переглядати та погоджувати проекти велодоріжок.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ