Проти забудовника "Дніпровських веж" порушили справу


Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти службовців будівельної компанії "УкрАзіаБуд" за привласнення 28 мільйонів гривень під час будівництва житлового комплексу "Дніпровські вежі" для військовослужбовців.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Як з'ясувалося під час перевірки, упродовж 2001-2002 років службовці "УкрАзіаБуд", зловживаючи службовим становищем, заволоділи більше ніж 28 мільйонами гривень бюджетних коштів, призначених для будівництва зазначеного комплексу.

Також забудовник вчинив службове підроблення шляхом внесення до актів виконаних підрядних робіт завідомо неправдивих відомостей щодо обсягів будівельних робіт.

"При цьому військові службовці Головного управління внутрішніх військ МВС, недбало ставлячись до виконання службових обов'язків, підписали ці акти та безпідставно провели розрахунки за фактично не виконані будівельні роботи, чим було завдано збитків державі на вказану суму", наголосили в прес-службі Генпрокуратури.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (привласнення розтрата майна), ч.2 ст. 366 (службове підроблення) та ч.2 ст.425 (недбале ставлення до військової служби) Кримінального кодексу.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ