Ескаватори покинули Щекавицю


Роботи на горі Щекавиця вже припинені у зв'язку із виявленням археологічного охоронного шару, який вимагає термінового проведення археологічних досліджень.

Про це заявив голову комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба депутата.

"Експерти головного управління охорони культурної спадщини підтвердили, що на зрізі Щекавиці очевидні залишки давньокиївського поселення - піч та дві господарські ями. Сподіваюсь археологи, ґрунтовно працюючи з горою, знайдуть там не лише інші поселення, а й легендарну могилу князя Олега, який за переказами похований на Щекавиці", - сказав він.

Депутат також додав, що у вівторок припис про призупинення робіт вручили будівельникам, які наразі вже навіть вивезли екскаватор.

Роботи археологів триватимуть близько двох місяців. За цей період влада та активісти мусять зробити все можливе, щоб роботи на Щекавищі більше не поновлювались.

Як відомо, незважаючи на протести екологів і громадськості 29 і 30 червня екскаватори та інша техніка взялися розривати історичну гору Щекавицю.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ