Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4e12a190352cf/
Українська правда
Київ

Госпсуд вирішить долю майстерень на Андріївському узвозі

05.07.2011  08:30

У вівторок об 11.00 в Господарському суді Києва відбудеться засідання у справі щодо незаконної приватизації шляхом викупу товариством "Авіантбуд" творчих майстерень Нацспілки художників на вул. Андріївський узвіз, 18 літери А, Б, В.

Про це заявив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець, повідомляє прес-служба депутата.

"У Києві стрімко зменшується культурно-історичний ареал. Навіть Андріївський узвіз з мистецької пішохідної вулиці поступово перетворюється в торгово-офісну трасу. Одним з кроків до знищення культурного духу узвозу є чергова спроба виселити звідти художників", - заявив Бригинець.

Депутат закликав небайдужих киян та журналістів прийти на засідання суду (на вул. Б. Хмельницького, 44-В) та підтримати художників.

Як відомо, Нацспілка художників з 1982 року орендувала приміщення творчих майстерень на Андріївському узвозі, 18 А, Б, В. На початку 2008 року КП "Оренда" Подільської райдержадміністрації перестало приймати орендні платежі за вищезазначені творчі майстерні.

Згодом з'ясувалось, що творчі майстерні знаходяться в приватній власності та більше не належать до комунальної власності територіальної громади Подільського району на підставі рішення Подільської райради від 2007 року, яким без відома орендаря приміщення було приватизоване "Авіантбудом".

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.