У Києві замінять 180 ліфтів із 7 тисяч аварійних



Фото vu.ua
До кінця поточного року у столичних будинках замінять та модернізують 185 аварійних ліфтів, на що передбачено 60,4 мільйона гривень.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні Київської адміністрації, повідомляє прес-служба мерії.

Згідно з текстом документа, спершу по два ліфти замінять у будинках по вул. Новопирогівській, 25/2;

просп. Бажана, 9-Б (п. 8 та 9), вул. Жукова, 39; вул. Ентузіастів, 39 (п. 1 та 2), вул. Полярній, 7-Б, вул. Рибальській, 13 (п. 1), вул. Копилівській, 31 (п. 1 та 2), вул. Чорнобильській, 11 (п. 1 та 2).

Також по одному ліфту замінять на вул. Озерній, 7, пров. Машинобудівному, 27 та вул. Златоустівській, 48/5.

У Головному управлінні житлового господарства наголосили, що адресний перелік із заміни або модернізації ліфтів формується за пропозиціями районних держадміністрацій. У першу чергу замінять ліфти, на які найбільше скаржаться мешканці та ті які мають найбільший термін експлуатації.

Як відомо, сьогодні у житловому фонді столиці експлуатується 20 тисяч 110 ліфтів, 7 тисяч 275 (36,17%) з яких відпрацювали нормативний термін експлуатації (25 років).

6 березня з 14 поверху будинку по Харківському шосе, 61, впала кабіна ліфта. У ліфті на момент трагедії знаходився чоловік середнього віку. Йому вдалося вибратися із кабіни ліфту, але наступного дня чоловік помер.

Після цього голова КМДА Олександр Попов заявив, що у Києві кожен третій ліфт аварійний і запланував замінити аварійні підйомники за 2-4 роки.

Згодом теруправління Держгіпромнагляду певірило 180 ліфтів в багатоповерхівках Печерського, Дніпровського, Дарницького, Деснянського, Оболонського та Святошинського, районів столиці.

За результатами перевірки було зупинено 130 ліфтів.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ