За яєчню на вічному вогні затримали "свободівця"


1 липня за підозрою у смаженні яєчні на Вічному вогні у Парку Слави 21 червня було затримано виконувача обов'язків прес-секретаря Київської міської організації ВО "Свобода" Кирила Бабенцова та активіста "Чорного комітету" Богдана Тицького.

Як повідомляє сайт ВО "Свобода", у хлопців були проведені обшуки, вилучено комп'ютери і всю оргтехніку, вилучили навіть сковорідки з кухні і одяг.

"Після обшуку їх доставили до райвідділку. До них не допускали адвокатів та батьків", йдеться в повідомленні.

Адвокат Бабенцова свободівець Олег Бондарчук розповів, що з приводу смаження яєчні на вічному вогні створена слідча група. Її керівником є слідчий Печерського РУГУ МВС Дмитро Цуркан.

Також, додав адвокат, проти Бабенцова вже порушено кримінальну справу, яку, однак, йому відмовились показати.

У столичній міліції підтвердили факт затримання вказаних осіб, зауваживши, що разом із ними було затримано та відпущено на підписку про невиїзд третього молодика, який брав участь у протизаконних діях, повідомляє УНІАН.

У міліції зазначили, що правопорушників викрили в результаті оперативно-слідчих дій, опитування свідків, які у вказаний день перебували в Парку Слави.

"Наразі обидва затриманих перебувають в ізоляторі тимчасового тримання, у них вилучено певні речові докази. У понеділок їм буде обиратися міра запобіжного заходу", - сказали у міліції.

Водночас правоохоронці наголосили, що ніякого політичного підтексту в цьому немає, є лише наявний склад злочину за статтею 297 (наруга над могилою).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ