Архітекторам, які забудовуватимуть Десятинну, виплатили премію


Переможцям конкурсу на кращий проект забудови території Десятинної церкви виплатили грошову премію.

Як повідомляє прес-служба КМДА, журі за результатами відкритого голосування вирішило присудити першу премію (15 тисяч гривень) та три заохочувальні премії (по 5 тисяч гривень кожна).

Першу премію вирішено розподілити порівну між проектами, що перемогли у конкурсі (Андрій Миргородський і Ольга Кругляк).

Заохочувальні премії присудити проектам під керівництвом Бородкіна і Селюка.

Журі запропонувало для подальшої роботи об'єднати авторські колективи, які отримали першу премію та заохочувальну премію (з максимальною кількістю голосів).

Крім того, за результатами робочих нарад прийнято рішення створити робочу групу для підготовки програми та ідеології комплексного розвитку території Дитинця. 

Для освоєння бюджетних коштів, що виділені на археологічні дослідження, проектування та музеєфікацію, опрацювати в стислі терміни першочергові заходи, які необхідно здійснити на даній території, та етапність робіт.

Крім того, вирішено розглянути питання отримання консультаційної допомоги та міжнародних грантів на проектування та проведення відповідних робіт на території Старокиївської гори "з метою її якісного дослідження та збереження". 

Українська правда. Київ
 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ