Суд вирішив, що два роки тому ціни на комуналку підняли незаконно


Окружний адміністративний суд Києва визнав нечинними розпорядження КМДА від 2009 року про встановлення тарифів на житлово-комунальні послуги для населення.

Відповідне рішення суд ухвалив за позовом фракції "УДАР Віталія Кличка", повідомляє її прес-служба.

Так, суд скасував розпорядження КМДА від 31.08.2009 №978-981 і визнав його недійсним з моменту прийняття.

"Сьогодні кияни мають право на перерахунок сплачених ними коштів", - стверджують у фракції Кличка.

Водночас у політичній силі наголошують, що постанова суду набере чинності після її оскарження в апеляційній інстанції з боку КМДА.

Фракція закликає киян особисто звертатися до суду з позовами до житлово-експлуатаційних організацій.

"На сьогодні це - чи не єдина можливість для людей повернути свої кошти. Адже КМДА відмовилась автоматично проводити перерахунок сплачених житлово-комунальних тарифів за весь 2010 рік, не зважаючи на те, що Київський апеляційний суд іще 9 березня 2011 року ухвалив постанову, котра надає громадянам право на це", - сказано у повідомленні.

"Влада просто не хоче повертати киянам гроші. Адже на кону стоїть біля 2 млрд. грн. Тому мешканці міста повинні масово звертатися до суду. Необхідний пакет документів для подачі позову вони можуть отримати у наших громадських приймальнях", - додали у фракції.

У політичній силі також зазначили, що направили звернення до прокуратури Києва з вимогою зобов'язати КМДА провести перерахунок коштів населенню та притягти до відповідальності посадових осіб, винних у затвердженні та застосуванні нечинних розпоряджень.

Наразі розгляд звернення у прокуратурі триває.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ