Влада почала полювання на білл-борди і сіті-лайти



Фото з блогу Сергія Лещенка на УП

Протягом червня у Києві демонтовано 30 рекламних конструкцій, які були встановлені без дозволів.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Зокрема, було демонтовано 11 рекламних вивісок, 9 банерів, 4 об'ємно-просторові конструкції, 4 кронштейни, 1 щит та 1 лайтпостер.

"Протягом червня наші фахівці демонтували незаконні об'єкти, в основному, у спальних районах. Але у липні ми зосередимося на центральній частині Києва", - сказав директор КП "Київреклама" Олег Титаренко.

За даними прес-служби, з початку року в столиці вже демонтовано більше 320 незаконних рекламних засобів.

Дозволи на встановлення нових рекламних конструкцій у центрі міста зараз не надаються, оскільки до 1 вересня діє мораторій, який встановлений Меморандумом, підписаним між КМДА та операторами зовнішньої реклами.

"Ми не подовжуємо дозволи на встановлення наземних рекламних конструкцій у центрі міста. Замість цього КМДА пропонує операторам місця в тих зонах, де мораторій не діє", - сказав заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

За його словами, такий підхід дозволяє місту не втрачати надходження до бюджету від розміщення зовнішньої реклами.

У КМДА запевняють, що залежно від розташування, у середньому рекламна вивіска приносить столиці до 15 тис. грн. на рік, щит - до 19 тис. грн., банер - більше 44 тис. грн., а дахова конструкція - понад 62 тис. грн.

"Міський бюджет не може собі дозволити втрачати такі кошти. Крім того, реклама у спальних районах часто виконує функції благоустрою - вона прикрашає не дуже естетичні фасади будівель", - заявив Пузанов.

У КМДА нагадали, що з 1 липня вся дозвільна документація, у тому числі дозволи на розміщення реклами, надається у "Єдиному дозвільному центрі".

Зараз він працює у приміщенні Головного управління з питань регуляторної політики та підприємництва.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ