У церкві на Десятинці кажуть, що вони не відбирають струм у Історичного музею


Храм Різдва Пресвятої Богородиці має прямий договір на постачання електричної енергії з "Київенерго" і не користується електроенергією, що виділяється для Історичного музею.

Про це йдеться у заяві громади храму у відповідь на відповідну інформацію, поширену головою комісії Київради з питань культури і туризму Олександром Бригинцем.

За словами представників прес-центру, договір був укладений між громадою храму і "Київенего" 5 червня 2008 року, а постачання електрики здійснюються на підставі технічних умов, також узгоджених з енергетичною компанією.

"Громада Храму Різдва Пресвятої Богородиці важко назвати причини, що спонукали депутата Київради поширювати явні вигадки, що порочать Храм і колектив Національного музею історії України", - заявили у храмі.

Крім того, у прес-службі наголосили, що в пресі все частіше з'являється "неправдива інформація щодо діяльність громади Храму Різдва Пресвятої Богородиці та планів з відновлення Десятинної церкви".

"Часто такі повідомлення нагадують цілеспрямовану інформаційну кампанію, спрямовану на очорнення служителів Храму, що має мету образити почуття віруючих, які приходять помолиться на місці стародавньої православної святині", - сказано у повідомленні.

Громада Храму Різдва Пресвятої Богородиці звертається до представників ЗМІ з проханням "більш уважно ставитися до інформації, поширюваної про Храм політичними і громадськими діячами, перевіряти її правдивість, перш ніж робити надбанням широкої громадськості".

Як відомо, раніше Бригинець заявляв, що Історичний музей може залишитись без струму через те, що капличка, встановлена біля фундаменту Десятинної церкви, живиться електроенергією від Національного музею історії і не має договорів з "Київенерго".

При цьому депутат посилається на лист-відповідь від "Київенерго" щодо стану електричних комунікацій церковної споруди, розташованої біля підмурків Десятинної церкви.

Українська правда. Київ

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ