У київської обсерваторії непомітно "відкусили" 7 га?



Фото з сайту Київської обсерваторії

У Головної астрономічної обсерваторії НАН України зникло 7 га землі.

Про це заявила голова фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Тетяна Меліхова.

За її словами, під час розгляду на засіданні комісії Київради з питань земельних відносин питання щодо надання дозволу на відведення у постійне користування земельної ділянки по вул. Академіка Заболотного, 27 площею 23,156 га, з'ясувалось що при переоформленні документів у обсерваторії зникло 7 га землі.

У зв'язку з цим була створена робоча група щодо вивчення питання.

"Рішенням Київської Ради народних депутатів від 17.07.45 № 418/8 Голосіївській обсерваторії було надано в постійне користування земельну ділянку площею 30 га для будівництва наукового комплексу обсерваторії АН УРСР. Сьогодні ж при переоформленні документів незрозумілим є те, чому площу земельної ділянки зменшено з 30 га до 23,156 га. Це майже 7 га землі", - зауважила Меліхова.

"Мене як громадянку цікавить, чому та на яких умовах зменшена земельна ділянка? Чи не є це змовою обсерваторії з певними бізнесменами, або це умова, поставлена чиновниками КМДА?", - додала вона.

Депутат запевнила, що будь-які дії навколо земельної ділянки Головної астрономічної обсерваторії НАН України призупинені до повного з'ясування обставин новоствореною робочою групою.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ