У "Борисполі" зібралися будувати "авіаційне місто"


Після запуску в аеропорту "Бориспіль" терміналу "D" термінал "В" пристосують під офіси.

Про це розповів гендиректор аеропорту Антон Волов в інтерв'ю "Сегодня".

"Це поки плани, але ми можемо побудувати "авіаційне місто" з офісами, магазинами та паркінгами. Оскільки аеропорт має заробляти гроші не тільки на авіаційній діяльності (вона становить 80%)", - сказав він.

"Дохід від іншої позаавіаційної діяльності дозволить нам робити знижки для авіакомпаній і таким чином залучати їх, і стати більш конкурентоспроможними", - додав Волов.

За його словами, оновлений термінал "В" запрацює в "Борисполі" з 1 вересня. У нього переїдуть всі внутрішні рейси з терміналу "А", в якому залишаться лише аеропортові офіси.

Наразі у терміналі "B" добудували ще один зал очікування для пасажирів внутрішніх рейсів.

"Це перший в Україні трансферний термінал. Його використовуватимуть як перевалочний пункт пасажири, які летять внутрішніми авіалініями і пересідають на міжнародні в "Борисполі", або навпаки. Пасажирам не доведеться тепер переносити багаж з одного терміналу в іншій - все буде під одним дахом", - запевнив Волов.

Також, за його словами, пасажирам не доведеться двічі проходити митний і паспортний контроль (якщо вони летять з Росії в Європу і пересідають в "Борисполі").

А до вересня у "В" встановлять сучасну автоматичну багажну систему, яка, як кажуть в аеропорту, виключить можливість крадіжки валіз.

Волов також розповів, що новий термінал "D" буде здаватися в кілька етапів.

За його словами, у листопаді цього року новий термінал вже буде представлений, після цього там будуть тестуватися і запускатися всі процеси.

Під час чемпіонату термінал буде приймати і відправляти рейси з європейськими вболівальниками, а в кінці 2012 року "D" остаточно запрацює.

Як відомо, раніше Волов заявив, що термінал D аеропорту "Бориспіль", спорудження якого наразі триває, під час Євро-2012 будуть використовувати суто для обслуговування єврофанів.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ