У Києві накрили черговий гігантський "конверт"


У Києві викрили та припинили незаконну діяльність групи осіб, які організували конвертаційний центр.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

За його даними, нелегальну фінансову структуру, що переводила у готівку "відмиті" кошти, які належали підприємствам паливно-енергетичного комплексу та сфери будівництва, створили мешканці столиці та Кіровограду.

Через мережу транзитних та фіктивних підприємств, на рахунках яких акумулювались кошти клієнтів конвертаційного центру, зловмисники щомісячно виводили у "тінь" понад 20 мільйонів гривень.

У приміщеннях "конверту", які розташовувались на території Києва та Кіровограду, під час обшуків вилучено готівку на суму майже 300 тисяч гривень, фінансово-господарську документацію з ознаками фіктивності, печатки різних підприємств та апаратуру модемного зв'язку "банк-клієнт".

На рахунках підконтрольних фіктивних комерційних структур заблоковано понад один мільйон гривень.

За матеріалами СБУ органами міліції порушено кримінальну справу за ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво), ч.2 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів), ч.2 ст.209 (легалізація (відмивання) грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом) Кримінального кодексу України.

Слідство триває.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ