Московський патріархат: Протести проти забудови Десятинної церкви - проплачені



Фото Володимира Шевчука, tochka.net

Намісник Десятинного монастиря Різдва пресвятої Богородиці архімандрит Гедеон заявляє, що акції проти забудови фундаменту Десятинної церкви були проплаченими.

"Ми вважаємо, що ці люди, які виступають проти, ще можуть покаятися. Адже більшість з них просто ошукані. Там роздають по сто гривень студентам і бабусям за те, що вони там стоять, і ми цьому свідки, вони навіть не цураються при нас це говорити", - заявив він в інтерв'ю "Вечірньому Києву".

За його словами, Московський патріархат отримує на свою підтримку "сотні, тисячі дзвінків і пропозицій з усіх частин України, від людей, громадських організацій, спортсменів, козаків, які телефонують і питають: батюшка, що у вас відбувається, ми готові приїхати і виступити на захист".

"Але ми це стримуємо, щоб люди не приїжджали, все це не потрібно, тому що ми йдемо від Бога, любові та благодаті", - сказав Гедеон.

"Ми їх стримуємо, тому що, якщо народ Божий вийде, а народ Божий - це воля Божа, то мало їм не здасться", - додав він.

Крім того, на думку Гедеона, деякі групи людей намагаються на проблемі Десятинного храму зробити політику.

"Але вони тільки втратять від цього. Бо ще ніхто, ніколи і ніде не заробив собі дивідендів, і тим більше рейтингів, протиставляючи себе церкві", - сказав він.

"Ось, наприклад, одна з політичних партій представлених в парламенті, вивела купку людей до Десятинної церкви, які кричали "Попов геть", "Попа на ножа". Це ж не 34-й рік, коли розстрілювали священиків!", - обурився архімандрит.

"Дуже хотілося б назвати цих політиків вголос, але ми молимося за те, що б вони одумалися і покаялися перед Богом і тими людьми, яких вони сьогодні вивели на війну з церквою, за ту ненависть, яку вони сіють у душах людей замість добра. Чи замислювалися вони коли-небудь, які виростуть плоди?", - додав він.

"Чи знаєте ви, що це таке, коли ти стоїш і протягом двох-трьох годин в мегафон тобі гидоту кричать і обзивають? Ще й напали на нашого протодиякона, вистежили, коли він відійшов від церкви, і залили йому чимось обличчя, що він мало не осліп, маючи маленьких дітей", - розповів також Гедеон.

Він вкотре заявив, що цей натовп "зібрали за гроші".

"Або знаєте, що ці політики говорять у натовпі: що це не справжні попи, а спецназ ФСБ переодягнений тут зібрали. І це говорять на відомих священиків в Україні, які служать по 20 років. Вся наша братія - корінні українці, причому половина - із Західної України, вони розмовляють чистою українською мовою. Це ми справжні патріоти українські, а не вони", - додав Гедеон.

Українська правда. Київ

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ