Капличку Московського патріархату біля Десятинки "благословив" Ющенко?


Капличка УПЦ Московського патріархату неподалік від залишок Десятинної церкви встановлена законно.

Про це в інтерв'ю "Вечірньому Києву" заявив намісник Десятинного монастиря Різдва пресвятої Богородиці архімандрит Гедеон.

Коментуючи інформацію про те, що капличка встановлена незаконно, він заявив:

"Ні, це не правда. Вона має достатньо документів, щоб там знаходитися. Але на сьогоднішній день в цьому плані склалася патова ситуація, як кажуть у шахах".

"Справа в тому, що рішенням Верховної Ради земля Княжого граду передана в постійне, вічне користування Національному музею історії України. А музей не може передавати такі документи. Але у нас є дозвіл Національного музею історії України на установку малого Десятинного храму, притому з підписом Віктора Андрійовича Ющенка, колишнього президента України".

За словами Гедеона, на генплані є підпис Ющенка, "його благословення, якщо можна так висловитися, на встановлення там малого храму".

"Є і відповідні документи, пов'язані з рішенням депутатів Шевченківської районної ради про встановлення там трьох зблокованих малих архітектурних форм: вівтар, престол і трапезна частина", - сказав архімандрит.

За його словами, наразі частина церковної братії живе прямо в храмі, частина - у Києво-Печерській лаврі, окремо від монастиря.

"Звичайно, це не так має бути, але, як кажуть у нас в Україні, "маємо те, що маємо", - сказав Гедеон.

Коментуючи заяви представників УПЦ Київського патріархату, які претендують на Десятинну церкву, він заявив:

"Ми молимося, щоб до того часу, коли побудується Десятинний храм, це питання відпало саме собою. Ми молимося, що Київський і Московський патріархат об'єднаються, і наші діти будуть молитися в православних храмах разом, адже для Бога немає патріархату".

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ