Рейтинг Києва підвищили


Мiжнародне рейтингове агентство Standard&Poor's пiдвищило рейтинг Києва з "ССС +" до "В-".

Рейтинг підвищено у зв'язку з пiдвищенням граничної межi ставки купона майбутнього випуску єврооблiгацiй міста.

"У зв'язку з цим iмовiрнiсть успiшної позики i подальшого рефiнансування єврооблiгацiй з термiном погашення в липнi 2011 року збiльшилася", - сказано в релiзi агентства, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як відомо, Київрада минулого тижня збiльшила з 7,8% до 9,6% рiчних граничну межу ставки нових єврооблiгацiй на суму до $300 млн.

За рахунок розмiщення цих паперiв планується виплатити $200 млн за єврооблiгацiями, термiн погашення яких настає 15 липня цього року.

S&P також присвоїло рейтингу прогноз "стабiльний", який вiдображає очiкування агентства щодо рефiнансування боргових зобов'язань iз термiном погашення у 2012 роцi, що базуються на позитивному досвiдi схвалення позик Києва центральним урядом i ситуацiї на ринку.

"Наступного року необхiднiсть погашення чергового транша єврооблiгацiй i низки банкiвських кредитiв зумовить зростання витрат на обслуговування i погашення боргу мiста до 30% поточних доходiв. Однак, враховуючи позитивний досвiд, ми вважаємо, що ймовiрнiсть рефiнансування цих зобов'язань зросла", - йдеться в документi.

S&P додає, що базовий сценарiй враховує також своєчасну i достатню iнституцiйну пiдтримку з боку центрального уряду.

На думку S&P, новi позики Києва здiйснюватимуться переважно з метою рефiнансування, а загальний борг мiста як i ранiше матиме валютний ризик i в середньостроковiй перспективi залишиться вищим за помiрний рiвень в 60% консолiдованих поточних доходiв.

"Враховуючи значнi потреби в капiтальних витратах, що зокрема пов'язанi з проведенням чемпiонату Європи з футболу в 2012 роцi, в середньостроковiй перспективi бюджет мiста матиме помiрний дефiцит з урахуванням капiтальних витрат (до 5-6% сукупних доходiв бюджету)", - додає агентство.



powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ