Померти у Києві обійдеться мінімум у 4 тисячі


Управління ритуальних послуг Київміськдержадміністрації оцінює мінімально можливу вартість похорону в 4 тисячі гривень.

Про це заявив перший заступник начальника управління Дмитро Єрмолаєв, повідомляють Українські новини.

"Ми визначаємо, що сьогодні адекватною (ціною) є в межах 4 тис. гривень... від моменту надання свідоцтва про смерть до ритуальної служби до поховання, це включаючи автотранспорт та інші послуги", - сказав Єрмолаєв.

Він додав, що мається на увазі мінімальний перелік послуг, необхідних для поховання.

Єрмолаєв зазначив, що в міському бюджеті на 2011 рік на ритуальні послуги передбачено близько 1 млн гривень.

Він також повідомив, що всі цвинтарі в межах міста є напівзакритими, тобто там ховають тільки людей, які мають заслуги перед містом або державою.

За словами Єрмолаєва, єдиний відкритий цвинтар, на якому ховають киян, - Північний, однак він знаходиться за містом (30 км від Києва).

У свою чергу депутат Київради, голова тимчасової контрольної комісії з вивчення ситуації, що склалася у сфері надання ритуальних послуг у Києві, Олексій Давиденко зазначив, що до комісії зверталися родичі померлих і називали реальні ціни на похорони.

"До приходу нового керівництва в управління середня вартість поховання на Берковцях була приблизно 5 тис. доларів, середня вартість поховання на Байковому цвинтарі була приблизно 20 тис. доларів", - сказав він.

Давиденко додав, що ротація керівництва в управлінні відбулася приблизно 3 місяці тому.

За його словами, офіційні ціни вартості ритуальних послуг вивішено на сайті Київської міської державної адміністрації - оформлення договору на організацію похорону коштує 7,8 гривні, кремація - 445 гривень, поховання урни з порохом - влітку 290 гривень, взимку - 364 гривні.

Як відомо, нещодавно прокуратура направила до суду справу, порушену проти службової особи одного з кладовищ Києва за отримання хабара у 15 тисяч гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ