Мешканців Русанівських садів відселять через суд


Столична влада змушена звертатися до суду, щоб відселити тих мешканців Русанівських садів, які не хочуть поступитися землею заради будівництва Подільського моста.

Про це заявив заступник голови міськадміністрації Михайло Кучук, пише "Комсомольська правда"

"Тим, кого потрібно переселяти, пропонують ділянки і навіть будують котеджі в Биківні. Багато хто просто хочуть грошову компенсацію, але в усіх вона різна, адже потрібно індивідуально оцінювати. Зараз 26 справ знаходяться в судах, тому що деякі відмовляються відселятися, і ми змушені звертатися за допомогою до Феміди", - сказав Кучук.

Він наголосив, що повертати метрополітен і тримати заручниками 400 тисяч населення Троєщини заради 26 ділянок на Русанівських садах влада не буде.

"До кінця року ми, звісно, ​​всіх не відселимо, але до середини наступного - точно. Відселенцям, думаю, будуть видавати гроші. На Горбачисі, мені здається, немає сенсу виділяти ділянки, бо там затоплюється зона і вздовж річки потрібно рубати ліс", - сказав чиновник.

Як відомо, Подільський міст вперся в Русанівські сади ще у 2007 році, але міська влада досі не можуть вирішити проблему з відселенням власників ділянок.

Незважаючи на рішення Київради, згідно з яким усім відселенцям повинні надати ділянки в урочищі Горбачиха, мешканці садів не поспішають покидати свої дачі і чекають на рівноцінні компенсації.

Поки, кажуть садівники та дачники, нічого конкретного їм ніхто з мерії не пропонував.

"По нашому дому міст не повинен пройти, але його в будь-якому випадку будуть зносити. Але нам ніяких видів компенсацій не пропонували. Хоча ще за Омельченка в Київраді було прийнято рішення виділяти нам ділянки в урочищі Горбачиха. Ми не проти будівництва моста і метро на Троєщину, але хочемо отримати рівноцінну заміну, якою вважаємо ділянки в урочищі", - сказала мешканка Русанівських садів Світлана Харламбова.

Власники будинків, по території яких безпосередньо проляже Подільський міст, запевняють, що їм теж нічого конкретного не пропонували.

"Нам просто прислали лист з міськадміністрації, де пропонувалося вибрати компенсації: квартира, гроші, ділянка на Горбачисі або у Биківні. Але далі цього послання справа не пішла. Міськадміністрація взагалі подавала на нас до суду за самовільне захоплення землі, але вони програли справу. У нас садівничий кооператив, яким земля передана у довічне користування", - розповіла мешканка Русанівських садів Віра Мірошниченко.

Жінка каже, що вони згодні з'їхати з Русанівських садів, але тільки за "людську" компенсацію.

"Це могли б бути гроші, за які ми купили б ділянку з будиночком біля води зі зручним транспортним сполученням. Горбачиха нас би влаштовувала, але вже про виділення там ділянок мова не йде. А в Биківні ми жити не будемо, тому що там розстрілювали людей", - додала Мірошниченко.  

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ