Попова закликають зберегти Біличанський ліс


 Громадський "Комітет Біличанського лісу" просить голову КМДА Олександра Попова не допустити втрату природного комплексу "Біличанський Ліс", протидіяти спробам його поділу та розграбування.

Про це йдеться у відкритому листі комітету, який актиісти передали Попову.

Активісти нагадали, що ще в листопаді 2010 року звернулися до голови КМДА з проханням повідомити про те, яких заходів вживає адміністрація, щоб зберегти ліс.

"З отриманих відповідей видно, що управлінських дій, спрямованих на забезпечення територіальної цілісності і збереження природних якостей природного комплексу "Біличанский ліс" (таких дій, як надання йому відповідного природоохоронного статусу, проведення організаційних і режимних заходів, активна протидія згубним для природи проектам і діям юридичних та фізичних осіб) - попередня команда КМДА не проводила. Вимоги громадськості щодо надання Біличанському лісу високого природоохоронного статусу - було системно проігноровано", йдеться в листі.

Активісти наголосили, що Київська адміністрація на чолі з Поповим не змінила курс стосовно природного комплексу "Біличанський ліс".

"Особливу тривогу викликає повна відсутність розуміння стратегічного значення природного комплексу "Біличанський ліс". Таке розуміння відсутнє як у Концепції стратегічного розвитку Києва до 2025 року", йдеться в листі.

Активісти наголосили, що "капіталовкладення у збереження природної рівноваги і біорізноманіття "Біличанського лісу" - є найкращою інвестицією у майбутнє".

Вони закликають Попова внести до Стратегії розвитку та до Генплану розвитку Києва до 2025 року відповідні корективи про надання і забезпечення природоохоронного статусу, створення Національного природного парку "Біличанський ліс".

Також голову КМДА просять виключити з проектів Генплану Києва до 2025 року всі природоневідповідні об'єкти, проекти, плани, та інші аналогічні заходи на території лісу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ