Злива затопила столичні будинки та дороги і мало не вбила гітариста "Бумбокс"


Дощі, які йшли в Києві упродовж усіх вихідних затопили будинки, підземні переходи, маршрутки і мало не вбили гітариста, який грав на концерті до дня молоді.

Про це пише "Сегодня".

За інформацією видання, злива підтопила близько 20 ділянок доріг. Залило трамвайні колії у напрямку Пущі Водиці, внаслідок чого майже цілий день трамваї не ходили. Не виходили на маршрут і тролейбуси.

"У нас біля коліс проходить електрика. І якщо машина потрапить у величезну калюжу і вода торкнеться проводу, може вдарити струмом навколишні машини, пішоходів", - розповів водій тролейбуса Микола.

Тіж водії, які все ж наважилися їхати в дощ, дуже про це пожаліли.

Фото Сегодня 
"Моя "Шкода" заглохла у воді, а потім її просто винесло на мілину. Якщо страхова відмовиться покривати ремонт, я не знаю, що зроблю з цими комунальниками", - бідкався автомобіліст Олексій.

Страждали і люди в маршрутках - вода суцільним потоком лилася на них через віконні гумові прошарки. Водії ж лише розводили руками, мовляв, цей транспорт не пристосований до дощу.

Від зливи постраждали і підземні переходи та станції підземки. Так, вчергове підтопило перехід на станції метро "Позняки" і вестибюль на метро "Героїв Дніпра".

Крім того, за інформацією комнальників, у середньому було близько 40-50 звернень у зв'язку з протіканням дахів.

"Я живу на останньому поверсі будинку по вул. Героїв Дніпра, 45. Дах у нас
 аварійному стані, тому мені залило стіни коридору, кімнати та кухні. Ще не знаю, хто мені буде компенсувати", - розповів киянин Дмитро Кравченко.

Але перший заступник голови КМДА Олександр Мазурчак запевнив, що жеки зроблять ремонт в квартирах за свій рахунок. Натомість юристи радять не просто вірити на слово чиновникам, а сфотографувати збитки і взяти підписи сусідів, які б могли підтвердити, що квартира постраждала саме після дощу.

Крім того, злива мало не забрала життя гітариста гуртк "Бумбокс" Андрія Самойла - його вдарило струмом через електрогітару, що промокла. 

Меморіал протік. Фото Сегодня 
Як відомо, від дощу постраждало і дітище екс-президента Віктора Ющенка "Меморіал пам'яті жертв Голодомору". "Свічка", в яку вклали 134 мільйони гривень, виявилася не пристосованою до дощу.
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ