Бригинець просить Черновецького накласти вето на стратегію Попова


Депутат від фракції "БЮТ-Батьківщина" Олександр Бригинець звернувся до мера Леоніда Черновецького з вимогою накласти вето на рішення Київради, яким затверджено Стратегію розвитку Києва до 2025 року.

Про це повідомляє прес-служба депутат а.

"Ще під час обговорення Стратегії експерти звертали увагу на те, що при всьому її позитивному декоруванні, головні засади цього документа не витримують жодної критики. Документ просто фіксує деякі позиції, прикрашений популістськими тезами, але ніякого креативу на концептуальному рівні в ньому немає. Тому реалізація Стратегії завдасть більше шкоди місту, ніж користі", - вважає Бригинець.

Депутат зауважив, що більшість експертів наполягали на необхідності розширити межі міста і створити нову адміністративну одиницю - київський округ - з метою порятунку історичного центру та вирішення транспортної, демографічної та інших проблем міста.

Крім того, перенести адміністративний і бізнес центр на лівий берег столиці, створити в Києві особливу економічну зону, поновити і посилити інструменти народовладдя - нічого цього в документі немає.

"Збільшення кількості доріг, шкіл, театрів і музеїв, це не стратегія - це тактика та інструмент вирішення поставлених задач. У Стратегії ж мають бути прописані більш глобальні речі. Саме тому, як на мене, роботу над стратегією треба почати з початку, а ті напрацювання, що зроблені в нинішній, використати в новому Генплані", - наголосив Бригинець.

Депутат переконаний, що за всієї жахливості Стратегії розвитку Києва до 2025, ймовірніше за все вона все ж не завдасть шкоди столиці, просто через те, що не буде виконана.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ