Київрада дозволила знести Русанівські і Воскресенські сади


Київрада на засіданні 23 червня внесла зміни в рішення від 2005 року щодо винесення ділянок Русанівських і Воскресенських садів за межі будівництва Подільського моста.

Усього планується звільнити близько 20 гектарів землі, пише "Комсомольська правда".

Тепер "відселенцям" повинні надати ділянки в урочищі Горбачиха.

Крім цього, за рахунок кошторису будівництва Подільсько-Вигурівської лінії метро їм зобов'язано побудувати садові будинки або виплатити компенсацію. 

А тим, чиї ділянки перебувають у зоні першочергової забудови Подільського моста, нададуть землі в селі Биківня з виплатою грошей на будівництво будинків або ж повністю компенсують відселення. Утім, про які суми мова йде, невідомо, відзначає видання.

Але власники ділянок на Русанівських садах як і раніше стоять на своєму й запевняють, що нікуди з насиджених місць не з'їдуть. 

"Ми розробляємо свій проект, згідно з яким траса буде обходити наші землі. Крім того, урочище Горбачиха не можна забудовувати ні висотками, ні дачами, оскільки воно охороняється цілою низкою міжнародних екологічних конвенцій, адже це так званий Дніпровський коридор", - заявив голова об'єднаних товариств "Русанівський масив" Андрій Махов.

На це гендиректор "Київавтодору" Георгій Глинський заявив, що плани вже ніхто міняти не буде й по Русанівських садах у будь-якому разі пройде Подільський міст.

"Він закінчиться аж на бульварі Перова, але в генеральному плані розвитку міста є ще одна паралельна дорога - від станції метро "Лівобережна" уздовж Труханового острова з виходом на проспекті Ватутіна. Була ідея, щоб малою кров'ю запрацював Подільський міст, зробити частину цієї дороги, але поки такий варіант тільки розглядається", - сказав він. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ