У метро натякають, що треба підняти вартість проїзду


Метрополітен реально потерпає від гострої нехватки ресурсів для відновлення його технічного стану.

Про це начальник підземки Володимир Федоренко, повідомляє сайт метро.

"Наше підприємство вже тривалий час працює в умовах, коли доходи від перевезень фактично покривають трохи більше половини нормативних потреб, коли тариф на перевезення встановлено нижче рівня, передбаченого державними нормативними документами", - сказав він.

До того ж, наголосив Федоренко, за рішенням державної влади, метро змушене перевозити безкоштовно 30% пільгових категорій пасажирів.

"Проте дехто невдоволений вартістю проїзду в метрополітені, вважаючи, що 2 гривні - це забагато для перевезення пасажира: від станції відправлення - по ескалатору (ремонт одного ескалатора обходиться в 2 мільйони гривень, а їх у нас - 119) - поїздами (середня дальність перевезення складає 8,3 км) - на станції призначення перевезти знову ескалатором. Водночас, необхідно ще забезпечити освітлення, вентиляцію, опалення, відкачування ґрунтових вод, супроводження інвалідів і т.д", - сказав він.

Федоренко наголосив, що доходи метро дійсно складають значну суму, але витрати метро значно більші.

"На адресу метрополітену лунає багато критики від, так званих, експертів, що підприємство занижує доходи від оренди і реклами. Але метрополітен самостійно не має права встановлювати ціни ні на один метр оренди, ні на розміщення жодного аркуша реклами", - сказав начальник підземки.

Він додав, що все це визначається відповідними рішеннями Київської адміністрації та Київради.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ