У метро не їздять небезпечні поїзди, - керівництво


Начальник КП "Київський метрополітен" Володимир Федоренко заявляє, що технічно несправні поїзди на лініях Київського метрополітену не експлуатуються.

Про це йдеться в заяві оприлюдненій на сайті метро.

"На даний час метрополітеном експлуатується 758 вагонів. Рік випуску найстаріших вагонів - 1964 і таких у метрополітені всього 3 вагони. 268 вагонів перевищили встановлений термін експлуатації - 31 рік, але всім їм вчасно проведено технічне обстеження та експертиза, на підставі якої видано рішення на продовження терміну експлуатації", - сказав Федоренко.

Він додав, що рухомий склад постійно оглядають і ремонтують; всі важливі деталі механічного обладнання вагону при ремонті проходять суворий багатоступеневий контроль, а непридатні вилучаються з експлуатації.

"Щорічно лише на ремонт та технічне обслуговування вагонів метрополітен витрачає 180 мільйонів гривень.  Вартість капітального ремонту одного вагону метрополітену складає 1 мільйон  200 тисяч гривень", - сказав Федоренко.

Окрім цього, за його словами, ремонту потребують ескалатори, колії, тунелі, станції, підземні переходи, кабельні мережі, електропідстанції тощо.

"Незважаючи на ретельний контроль фахівцями технічного стану рухомого складу, час від часу виникають нештатні ситуації, що призводять до порушення руху поїздів. Однак персонал метрополітену вживає всі можливі заходи для їх попередження, а якщо несправність виникла - для найшвидшого відновлення нормальної роботи", - наголосив Федоренко. 

"Стверджувати, що у київському метро можна загинути в будь-яку секунду - щонайменше, безпідставно і провокаційно. За всю історію існування метро з вини підприємства, зокрема, й через технічні неполадки на рухомому складі, не загинув жоден пасажир", - підсумував Федоренко.

Як відомо, раніше ЗМІ з посиланням на джерело в метрополітені писали, що кожен третій вагон потенційно небезпечний. Мовляв, із 664 експлуатованих вагонів метро 187 вичерпали свій ресурс ще кілька років тому. А рік випуску частини складів взагалі - 30-40-ті роки, коли тільки підземка з'явилася в Москві.

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ