Представникам ООН покажуть, як влада нищить пам’ятки Києва


23 червня о 10.00 біля представництва ООН пройде акція протесту проти дезінформації українськими чиновниками керівництва ЮНЕСКО щодо реального стану збереження історичних пам'яток у Києві.

За інформацією громадянської ініціативи Збережи Старий Київ, за сприяння української сторони та низки будівельних компаній у Парижі вже готують проект рішення ЮНЕСКО щодо України, який базується на відвертій брехні, авторами котрої є цілком конкретні особи в Україні.

За словами активістів, українська сторона повідомила ЮНЕСКО проте, що в Києві нібито діє мораторій на будівництво в центральних частинах; що щодо будівлі на Кловському спуску, 7, винесено резолюцію Держкультспадщини і що будівництво в історичній частині Києва перебуває під контролем прем'єра та міськдержадміністрації.

Щоб спростувати цю дезінформацію, акція пройде у формі фотовиставки просто неба біля представництва ООН в Україні, що на Кловському спуску, 1, де буде продемонстровано найбільш кричущі факти нищення об'єктів культурної спадщини столиці, що знаходяться під охороною  ЮНЕСКО.

Мета фотовиставки - продемонструвати ЮНЕСКО, що реальний стан справ не відповідає тій інформації від українських чиновників, котрі вони надають в центральний офіс ЮНЕСКО.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ