Столичні мости розсипаються



Столичні мости у жахливому стані. фото Української правди. Київ
У Києві відразу кілька мостів почали руйнуватися. На мосту Метро, який з'єднує правий берег з Гідропарком, за останній час з'явилося ще кілька великих дір, на додачу до тих, що були там раніше.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на водії, які щодня перетинають міст і стоять у тривалих заторах біля аварійних ділянок.

Ще більше дір на тротуарах з'явилося на Русанівському метромосту, який продовжує міст Метро й з'єднує Гідропарк із лівим берегом.

За словами місцевих жителів, у 60-х роках величезна балка моста вже падала, тож вони бояться, що подібне може повторитися.

Ще більше від дірок на мосту потерпають пішоходи та велосипедисти.

 Русанівський метроміст. Фото Сегодня

"Вночі може їхати велосипедист, туди впасти й загинути через чиюсь недбалість. Я щодня проїжджаю й бачу, що діри стають усе більшими й більшими", - розповів житель лівого берега Олександр Макаров.

У "Київавтодорі" кажуть, що знають про проблему і згодом усі мости відремонтують.

Зокрема, проект реконструкції Моста Метро вже пройшов експертизу. Вартість капремонту оцінили в 180 мільйонів гривень. За ці гроші аварійні тротуари повністю розберуть, знімуть шар дорожнього покриття до балок, розширять проїжджу частину на один метр за рахунок тротуарів, які й зовсім зникнуть.

Головний інженер "Київавтодору" Василь Мельниченко наголошує, що міст не аварійний, але, каже, ремонт його має розпочатися вже до кінця року.

Русанівський метроміст цього року планують лише обстежити.

Тим часом незабаром розпочнеться Венеціанського моста, на тротуарах якого утворилися величезні діри.

Венеціанський міст. Фото Української правди. Київ  

Наразі вже оголосили тендер, щоб вибрати підрядника. На момент ремонту, який розпочнеться в наступному місяці, міст повністю закриють. Відкрити обіцяють через півроку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ