Попов замахнувся повернути місту "Київхліб" і "Київмлин"?



Фото liveinternet.ru
Київська міська державна адміністрація має намір повернути в комунальну власність ключових гравців столичного ринку хліба - компанії "Київхліб" і "Київмлин".

Про це пише "Дело" з посиланням на джерело у Київській адміністрації.

За словами співрозмовника, поки ще до кінця не зрозуміло, як саме може бути організована процедура, тому наразі цим питанням займається команда юристів.

Водночас на самих підприємствах і в керуючій компанії нічого не знають про плани міських чиновників, сказав голова наглядової ради "Хліба Києва" Владислав Атрошенко.

Видання припускає, що київській владі буде непросто довести своє право на хлібний холдинг.

Адже що ще до структур, які зв'язують із екс-зятем мера Вячеславом Супруненком, "Київхліб" контролювало уже не місто, а група бізнесменів ("Київська інвестиційна група"), які вийшли зі складу акціонерів у 2008 році.

ЗАТ "Хліб Києва", у якому об'єдналися хлібзаводи ВАТ "Київхліб" і структури "Київмлина", було створено ще при попередньому мерові Олександрові Омельченку.

За містом було закріплено 51%. Однак у середині 2006 року контрольний пакет міста у "Хлібові Києва" був розмитий у результаті допемісії.

Нові акції місто не стало викуповувати, фактично відмовившись від контролю над стратегічним підприємством, відзначає видання.

В 2008 році відбулася чергова зміна власника, і контроль над компанією перейшов до структур, які пов'язували з Леонідом Черновецьким. Тоді відразу зросла ціна на хліб, чого не було вже кілька років.

Тоді ж були виділені кошти з міського бюджету на компенсацію збитків підприємства від продажу за цінами нижчими від ринкових у 2007 році й I кварталі 2008-го.

Сумарно "Київмлину" і "Київхлібу" належало 36,7 мільйонів гривень.

Потім відбулися кадрові зміни: був змінений гендиректор "Київхліба" Петро Пархоменко, скоротили персонал, змінили охоронну фірму.

Влітку минулого року стало відомо, що власники пробували продати "Хліб Києва", але цього не сталося через високу стартову ціну - холдингу, який оцінили у близько 70 мільйонів доларів.

Як відомо, ХК "Хліб Києва" була заснована в 2004 році. До її складу входять ВАТ "Київмлин", ВАТ "Київхліб", ДП "Київські Хліби".

ВАТ "Київхліб" - лідер на ринку України з виготовлення хлібобулочних і кондитерських виробів. За статистикою, кожен сьомий буханець хліба в країні зроблений "Київхлібом".

Продуктивна потужність "Київмлина" становить 370 тис. тонн переробки зерна в рік.

ДП "Київські Хліби" - це мережа з 17 магазинів роздрібної торгівлі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ