26 депутатів готові відправити Черновецького у відставку. Треба ще 54



Фото TabloID
На порядок денний наступної сесії Київради, яка відбудеться 23 червня, винесуть питання про відставку мера Леоніда Черновецького.

Секретар Київради Галина Герега про проект відставки мера вже знає і не бачить перешкод, щоб поставити це питання на голосування, пише "Газета по-київськи".

За словами Тетяни Меліхової, голови фракції БЮТ у Київради, яка виступила з пропозицією позбутися мера, аргументів для цього досить.

"Він (Черновецький) самоусунувся від вирішення проблем міста, не з'являється на робочому місці, не веде засідання Київради, навіть рішення Київради підписує не він - ставлять факсиміле. Проект у встановленому порядку пройшов дві комісії - регламентну й по місцевім самоврядуванню. Обидві більшістю голосів його схвалили", - сказала Меліхова.

Тепер залишилося не багато не мало - прийняти це рішення. Спершу депутати хоча б 61 голосом повинні внести це питання до порядку денного. Далі для голосування по суті потрібно 80 голосів.

Якщо потрібна кількість набереться, про рішення столичних депутатів потрібно повідомити Верховну Рада, щоб призначили дату перевиборів.

За словами Меліхової, їхня фракція у складі 10 осіб проголосує за відставку мера. 4 депутатів "Республіки Київ" та 12 членів "Удару" Кличка підтримають колег.

Однак, навряд чи це рішення набере достатню кількість голосів: у Київраді залишилося чимало соратників мера, до того ж на це немає політичної волі з боку адміністрації.

"Я, звісно, не буду голосувати за відставку Черновецького. Не бачу, чому він гірший за інших. І взагалі ініціатива про його відставку - не більш ніж піар-хід слабкої політичної сили. Заздалегідь відомо, що голосування по цьому питанню провалиться, але щоб постійно бути на слуху, опозиційні сили періодично піднімають питання про відставку мера", - сказав депутат від Блоку Черновецького Віктор Гринюк.

Він, до речі, на сесії 23 червня збирається покинути блок і створити свою окрему "спортивну" фракцію.

Екс-співголова блоку Черновецького, а нині позафракційний депутат Алла Шлапак твердо заявила, що не буде голосувати ні за відставку, ні за саме внесення питання до порядку денного.


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ