На Подільському мосту от-от почнуть монтаж несучої арки


За кілька днів на Подільському мосту через Дніпро розпочнеться найбільш складний етап будівництва - монтаж несучої арки моста.

Спеціально для монтування несучої арки моста на заводі "Ленінська кузня" зібрали найбільший у Європі плавучий кран"Захарій", пише "Газета по-київськи".

Кран, що має стрілу завдовжки 93 метра, довжину основного понтона - 97 метрів та вантажопідйомність - 680 тонн, пришвартували біля опори моста.

"Зараз непогода, сильний вітер, висока парусність. Чекаємо, поки заспокоїться. Почати встановлення арки ми плануємо на цьому тижні - у середу або в четвер", - сказав заступник голови "Мостобуду" Михайло Корнєєв.

Арки в зібраному виді вже чекають на кран на березі Труханового острова. Щоб "Захарій" зміг підійти до них ближче, дно річки поглиблюють на кілька метрів.

Один арковий проліт, який підніме кран, важить 640 тонн, його довжина - 80 метрів. Усього на мосту встановлять дві арки, які будуть складатися із шести прольотів: три з південної сторони й три з північної. Процес установки арок довгий, займе він кілька місяців, відзначає видання.

Тим часом влада буде вирішувати питання Русанівських садів. За словами прем'єра Миколи Азарова, будівництво набережної на лівому березі від моста дозволить запустити Подільський міст до кінця 2011 року.

Такий проект об'їзду Русанівських дач обговорювався ще до початку будівництва моста, але тоді чиновники вирішили будувати міст через сади.
"Зараз проробляється техніко-економічне обґрунтування, але це не значить, що цей проект буде прийнятий. У генплані розвитку Києва на лівому березі є набережна, її прагнуть сполучити разом з дорогою від моста до проспекту Ватутіна. Але я б не називав це об'їздом Русанівських дач, міст однаково піде прямо, через дачі, на бульвар Перова", - сказав гендиреткор КК "Київавтодор" Георгій Глинський.

За його словами, остаточно фахівці визначаться із проектом тижні за два-три. Поки ж у моста біля Русановських дач є тільки технічний з'їзд для автомобілів, які задіяні у будівництві.

Ситуація з дачниками залишилася колишньою. Деякі садівники, згодні на переїзд, одержали квартири й поступилися своїми ділянками "Київавтодору". Інші судяться із владою або чекають обіцяних ділянок на Горбачисі.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ