Через отруєння киян курами-гриль постраждали "Гаврилівські курчата"



Фото Фокуса
У понеділок головний санітарний лікар України Анатолій Пономаренко заявив, що має намір заборонити продаж курей від виробника "Гаврилівські курчата".

За його словами, усі заражені сальмонельозом кияни їли м'ясо птаха саме цього виробника, пише "Комсомольська правда".

Але керівництво "Комплексу Агромарс", у який входить підприємство "Гаврилівські курчата", запевняє, що від головного санітарного лікаря вони ніяких попереджень або приписань не одержували. І курей як і раніше продають.

"Після інциденту в супермаркеті наше підприємство відвідали перевіряючі із санітарної й ветеринарної служб. Взяли проби. Згідно з дослідженнями, наша продукція безпечна, чому є документальні підтвердження", - розповів директор з загальних питань "Комплексу Агромарс" Олексій Марченко.

Водночас в адміністрації "Комплексу Агромас" заявили, що "М'ясо курей як завжди безпечне і якісне. Спроби кинути тінь на бездоганну репутацію компанії, яка впродовж тринадцяти років виробляє безпечну і якісну продукцію є абсолютно безперспективними", пише Обком.

Згідно з заявою товариства, щодня близько 450 тонн курятини розвозить по всій Україні. У столицю направляється 120-130 тонн, які продають мінімум у 500 точках.

"3 червня майже 130 тонн м'ясопродукції одної партії було доставлено в торгівлю Києва, з яких лише 400 кг охолодженої тушки потрапили в супермаркет "Велика Кишеня", що по вул. Героїв Дніпра 31. У відповідності з ДСТУ термін придатності такої продукції становить 96 годин, якщо вона зберігається при температурі не вище +4°С. Залишки непроданого м'яса станом на 0 годин 7 червня мали бути зняті з реалізації", йдеться в заяві.

Однак, в "Комплексі Агромарс" припускають, що в магазині саме з цього м'яса продовжували готувати курей-гриль і в наступні дні, аж поки не з'явилися скарги потерпілих покупців і продукція не була вилучена з продажу за приписом санітарних органів.

"Більше того, жодної скарги на якість продукції цієї ж партії м'яса курчат-бройлерів від покупців інших торгівельних закладів як Києва, так і України, не надходило", йдеться в заяві.

Як відомо, 8-10 червня після вживання курятини з "Великої кишені", що на Оболоні, отруїлися 46 людей.  38 людей шпиталізували із симптомами харчового отруєння. Серед них - п'ятеро дітей. Станом на 15 червня у лікарнях залишаються 28 киян.

Згодом у ЗМІ з'явилася інформація, що супермаркет оштрафували на 435 гривень. У постраждалих виявили різні види сальмонели.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ