Євлах сидить в ізоляторі СБУ і буде змушений говорити


Голова земельної комісії Київради й депутат від Блока Черновецького Олексій Євлах, якого екстрадували з Німеччини, перебуває в слідчому ізоляторі СБУ, що в Аскольдовому провулку.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на джерела.

Умови втримування в слідчому ізоляторі гарні, адже тут не так давно зробили ремонт. У камерах може бути телевізор, а харчування посилене - тут можуть давати навіть гарну рибу, чого не буває в жодному СІЗО.

За словами голови українського бюро Інтерполу Василя Неволі, Євлаха конвоїрували з Франкфурта-на-Майні в супроводі одного співробітника Інтерполу й двох співробітників внутрішніх військ звичайним рейсом у салоні економ класу. Таким чином, державі його доставка на батьківщину обійшлася в 12 тисяч гривень (три квитки туди й чотири назад).

Він летів у наручниках, його годували, як і всіх пасажирів. У понеділок його ще не допитували, із дружиною він також не спілкувався. Побачення й допити обіцяють у найближчі дні.

За інформацією "Газети по-київськи", екстрадиція Євлаха зрушть усі земельні справи,я кі наразі ведуться проти команди чинного мера Леоніда Черновецького.

"Цікаво, що йому не зможуть звинувачувати у підписі сумнівних землевідводів, адже то були колегіальні рішення. Євлах цікавий як носій схем незаконної роздачі землі, крім того, правоохоронці ймовірно проаналізували, які пропозиції з роздачі землі вносилися з голосу. Зараз можна буде встановити, хто і як організовував схеми з роздачі землі студентам чи робітникам з вокзалу", - сказав депутат Київради Валерій Карпунцов.

Експерти не виключають, що Євлаха поставлять перед вибором: або свідчення проти команди мера і воля, або мовчання і тюрма.

Водночас соратники Євлаха по Блоку Черновецького переконані, що в Україні зможе довести, що не винний.

"Євлах мій хороший друг, ми з ним разом легкою атлетикою займаємося, і я не вірю, що він причетний до того, в чому його обвинувачують. Олексій - порядна людина і став жертвою наклепу", сказав родич Черновецького і депутат Київради Віктор Гринюк.

Як відомо, депутату інкримінують ч.2 ст.366 КК (підробка документів), яка призвела до збитків на суму 10 мільйонів гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ