На Городецького горів будинок, що стоїть на землі Супруненка?



Фото з блогу Олени Білозерської
Причиною пожежі на вулиці Городецького, 4 може бути підпал.

У цьому переконані місцеві мешканці, пише "Газета по-київськи".

Жителі давно ведуть війну із забудовником і вважають, що під виглядом розбору пожарища там затіють будівництво, яке вже неодноразово забороняла прокуратура.

Судячи з документів, наданих мешканцями будинку, в 2009 році вона опротестувала рішення Київради про продаж 52 соток у районі Хрещатика (саме там, де перебуває законсервований технологічний майданчик "Київметробуду").

Цю ділянку хотіли продати ТОВ "Престижбудсервіс" за 16 мільйонів гривень ($1,87 мільйона або близько $36 тисяч за сотку) "для будівництва підземного багатоповерхового паркінга із прибудованими приміщеннями адміністративного, торговельного й громадського призначення".

Того разу прокуратура відмовку пояснила тим, що на ділянці "розташовані технологічні спорудження й устаткування ВАТ "Київметробуд", які задіяні в обслуговуючих процесах з підтримання в безпечному стані незакінченого будівництва об'єкта спеціального призначення - командного пункту метрополітену й шахтного стовбура №116, по якому здійснюється доступ до цих споруджень".

"Якщо в нашому дворі звести 25-поверховий будинок, це приведе до руйнування переходу між станціями метро "Хрещатик" і "Майдан Незалежності", - переконана голова об'єднання співвласників багатоквартирного будинку на вул. Городецького, 6, Лариса Іващук.

Водночас, за інформацією "Сегодня", фірму "Престижбудсервіс" пов'язують з екс-зятем мера В'ячеславом Супруненком.

Як відомо, пожежа, що сталася на Хрещатику ввечері 19 червня, налякав багатьох городян.

Близько 21.50 на вул. Городецького, 4, загорівся законсервований технологічний майданчик "Київметробуду".  За даними МНС, горіли сміття й дерев'яна обшивка будови. Водночас димом затягнуло весь центр міста та станцію метро "Майдан Незалежності".   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ