"Зелений театр" віддали у приватні руки


Приміщення "Зеленого театру" за адресою проспект Перемоги, 84-а продали, а доля колективів невідома.

Про це повідомив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець.

"Шевченківським районом Києва ніби промчалась орда Батия. Останнім часом з закладами культури, що розташовані у цьому районі, стаються жахливі ситуації. Тільки упродовж останніх місяців було закрито кілька галерей і музичну бібліотеку, а тепер знову гаряча точка - Зелений театр",- сказав депутат.

За його словами, на початку 2011 року нові власники змусили залишити приміщення Зеленого театру державну хореографічну студію українського танцю "Барвіночок", яка займала площі театру.

"Бездомні заклади культури для Києва не новина. Досі не може поновити свою діяльність Театр маріонеток, фактично не працює Мала Опера, немає власної експозиційної зали Музей історії Києва і багато інших закладів. На жаль, до цього списку тепер додалася і державна хореографічна студія "Барвіночок". Коли нарешті київська влада поставить крапку в нищенні закладів культури?", - заявив Бригинець.

Він додав, що сьогодні студії "Барвіночок" надали приміщення по вулиці Саратівській, 20, в якому заплановано створення іншого закладу.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ