Для Януковича через дніпровські схили прокладуть естакаду



Фото Газети по-київськи
Поруч із триповерховим вертолітним майданчиком для президента Віктора Януковича почали будувати міст, по якому глава держави зможе проїхати над Парковою дорогою на вулицю Грушевського.

Наразі для майбутньої естакади вже почали зміцнювати схил, пише "Газета по-київськи".

За словами будівельників, зараз вони готують ділянку для забивання паль. Потім почнуть зводити міст через Паркову дорогу. Він пройде на рівні другого поверху й вийде десь у районі висотки на Грушевського. 

Графіка "Газети по-київськи" 

Раніше про будівництво моста говорив голова компанії-забудовника "Основа-Солсіф" Юрій Карпенко. У грудні минулого року він заявив, що "передбачається будівництво естакади від вертолітного майданчика до вулиці Грушевського через Паркову дорогу".

Видання відзначає, що естакаді заважають як мінімум сотня дерев на схилі. Тож, імовірно, що деревами пожертвують, порушуючи президентський же мораторій на їхнє знищення.

Як відомо, масштабне засекречене будівництво на схилах Дніпра цілком може привести до їхнього обвалення.

"Будівництво на Парковій дорозі, на схилі, небезпечне, але зараз будують навіть на воді. Потрібно бачити проект, щоб прогнозувати наслідку будівництва там", - сказав заввідділом інженерної геології інституту геологічних наук Михайло Демчишин.

Але, відзначає видання, проекту будівництва дотепер немає. У компанії "Основа-Солсіф" відповісти на це питання не можуть. Немає вертолітного майданчика і на сайті будівельної компанії у списку об'єктів "у роботі".

В Адміністрації президента кажуть, що за це будівництво відповідальні в Київській адміністрації.

А у відповіді з КМДА, підписаній головним архітектором міста, не було ні слова про те, що ж насправді будується, і чи витрачаються на будівництво бюджетні гроші.

Чиновники запевняють, що "проект будівництва інженерної й транспортної інфраструктури на Парковій дорозі" розглядався 6 квітня 2011 року на засіданні Архітектурно-містобудівної ради (будівництво почалося в жовтні 2010) і був спрямований на доопрацювання із зауваженнями.

Зокрема, він не був погоджений з органами культурної спадщини, Печерською райадміністрацією. При цьому забудовник повинен був "проінформувати" громадськість про будівництво.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ