Екологи проти будівництва дельфінарію у зоопарку


Учасники кампанії проти комерційного використання дельфінів виступили проти зведення на території Київського зоопарку океанаріуму.

Про це вони заявили, коментуючи намір столичної влади збудувати комплекс для утримання дельфінів і рідкісних морських тварин на території незавершеного павільйону для людиноподібних мавп.  

За словами члена Національного екологічного центру Катерини Полянської, уже третій рік триває громадська кампанія, метою якої є закриття усіх комерційних дельфінаріїв в Україні і відновлення законності у галузі утримання морських китоподібних.

"У Києві з 2009 року незаконно функціонує дельфінарій "Немо", який неодноразово опечатувався держекоінспекцією, не має рішення Київради про землевідведення та незаконно підключений до міської інфраструктури. Між тим, лобісти бізнесу на дельфінах пропонують побудувати у столиці вже другий дельфінарій. До того ж, на території Київського зоопарку, який є передусім науковою установою та місцем для збереження цінних вдів, а не комерційно-розважальним комплексом", - сказала вона.

Полянська додала, що КМДА повинна докласти зусиль, щоб Київський зоопарк повернувся до ЄАЗА після років занепаду та фінансових скандалів, а "не паплюжити обличчя зоопарку побудовою дельфінарію".

Активісти надіслали звернення до київської мерії з вимогою направити зусилля на пошук інвесторів для будівництва нового приміщення для приматів за сучасними євростандартами, які не пов'язані з комерційною експлуатацією морських китоподібних.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ