Київрада спробує реанімувати Музей історії Києва


Комісія Київради з питань культури та туризму підтримала проект рішення щодо надання Музею історії Києва окремого приміщення.

Про це повідомив голова профільної комісії Київради Олександр Бригинець.

За його словами, таке рішення було ініційоване фракцією "Удар" і підтримане бютівцями, тому є надія, що таке рішення не лише здобуде підтримку Київради, але й буде реалізоване.

У проекті рішення йдеться про те, щоб доручити КМДА до 1 вересня підготувати та внести на розгляд Київради проект рішення про надання Музею історії Києва належного приміщення для розміщення експозиції.

А також, заборонити переміщення колекцій до інших приміщень для тимчасового зберігання, не дозволяти передачу колекцій та окремих її експонатів на зберігання будь-яким підприємствам, установам, організаціям.

"Пункт про збереження колекції не менше важливий ніж виділення приміщення, оскільки вже неодноразово виникали скандали з приводу можливого зникнення - від десятків до сотень - експонатів музею. Абсолютно точно не можна сказати, що робиться із фондами музею,адже більшість експонатів знаходяться в ящиках - подалі від очей музейних працівників та киян", - зазначив Бригинець.

Депутат переконаний, що це актуально зараз, адже є неофіційна інформація про плани передачі частини фондів музею іншим музеями та організаціям.
   

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ