У Попова знали, що стіна на Червоноармійській може впасти?



Фото Коментарів
У столичній мерії заявляють, що знали, що підпірна стіна на вулиці Червоноармійській в аварійному стані.

Навіть більше, за словами начальника Головного управління з питань надзвичайних ситуацій Віталія Пшеничного, про це попереджали і мешканців будинку, і вихователів дитячого садочку.

"Водій транспортного засобу, який постраждав від обвалу стіни, також був попереджений про заборону паркуватися у зазначеному місці, але знехтував цими попередженнями", - сказав Пшеничний, якого цитує прес-служба КМДА.

Він додав, що наразі завали розібрані, а територія буде обгороджена аж до завершення відновлювальних робіт.

Водночас, за словами мешканців прилеглих будинків, обвалу можна було запобігти, якби ЖЕК звернув увагу на звернення людей, повідомляє телеканал СІТІ.

За словами Сергія Дехтяра, кришитися та відхилятися стіна почала ще 2 місяці тому. Тоді ж мешканці і звернулися до ЖЕКу.

Комунальники частково розібрали стіну, але ні тоді, ні до того жодних табличок, які б попереджали про небезпеку не з'являлося.

Нині ж влада обіцяє, що підпірну стіну на Червоноармійській відновлять силами та коштом Голосіївської райдержадміністрації.

За інформацією прес-служби КМДА, наразі вже готуються необхідні документи для проведення будівельних робіт, складається відповідний кошторис.

Однак, лише цим "латанням" справа не вирішиться, адже таких обвалів варто чекати чи не під кожним старим будинком у Києві.

Так, на вулиці Артема у ніч на 15 червня архітектурна підпірка завалила балкон 3 поверху - буквально за півгодини до того там відпочивали господарі.

Працівники ЖЕКу діру на балконі залатали за 2 тисячі гривень, але відремонтувати фасад будинку навіть не обіцяли - мовляв коштів нема.  

Про відсутність коштів постійно говорять і мешканцям вулиці Франка. Замість реконструкції будинку комунальники зробили припис, щоб мешканці не виходили на свої балкони.

Багато аварійних будинків не огороджені ні сітками, ні стрічками. Як, наприклад, старі будинки на вулиці Володимирській.

Як відомо, 24 березня у столичному готелі "Козацький", що на вулиці Михайлівській, 1/3, обвалилася стіна, внаслідок чого загинув 16-річний юнак.

8 квітня близько 7 ранку з будинку по вулиці Саксаганського, 26 з верхніх поверхів відкололась і впала металева конструкція. На щастя, ніхто не постраждав.

Після цього експерти стверджували, що у центрі Києва може обвалитися на голови мешканців кожен другий будинок. 

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ