Стратегічний об’єкт виставили на продаж в інтернеті. Оновлена



Приміщення насосної станції на Русанівській набережній продають в інтернеті за 1,6 мільйона доларів.

Відповідне оголошення на одному з інтернет-сайтів комерційної нерухомості знайшов депутат фракції "Республіка Київ" Олексій Давиденко, повідомляє прес-служба фракції.

"Зовсім нещодавно до мене звернулися мешканці Русанівки, занепокоєні тим, що з невідомих причин перестала працювати насосна станція і дерева та квіти Дніпровського району Києва фактично залишилися без поливу. Уявляєте, яким було моє здивування, коли в інтернеті я знайшов оголошення про продаж цієї станції!", - обурився Давиденко.

Депутат наголосив, що насосна станція має стратегічне значення, адже з її допомогою не лише поливають рослини, але й під час повені саме вона мала би відкачувати воду.

"Ми всі пам'ятаємо загрозу паводку у столиці минулої весни. І якщо через декілька років ситуація повториться, то Русанівку просто заллє водою і у Києва не буде технічної можливості відкачувати цю воду!"- наголосив Давиденко.

За словами Давиденка, продавці насосної станції, розташованої на Русанівській набережній, просять за неї 1,6 мільйона доларів, а у випадку оренди - 30 доларів на 1 кв. м щомісяця.

Депутат додав, що уже спрямував депутатські запити гендиректору КО "Київзеленбуд" Ярославу Макарчуку, начальнику Головного управління комунальної власності Києва Дмитру Парфененку та прокурору Києва Анатолію Мельнику з проханням з'ясувати обставини відчуження насосної станції та сприяти її поверненню до власності столичної громади і відновленню роботи.

"Українська правда. Київ" зателефонувала Олегу, який виставив на продаж насосну станцію, і він повідомив, що продаж здійснюється законно. Придбати або орендувати примішення можна під посольство, ресторан тощо.

"Ця будівля приватизована більше 3-4 років. Років 20 вона вже не функціонує. Це приміщення було продане на аукціоні. Після цього був прецендент - було звернення прокуратури, були спроби оскаржити продаж, але ми виграли Верховний суд. Ми маємо всі документи, які свідчать про те, що будівлю купили і продаємо законно", - сказав співрозмовник.

Однак, він відмовився назвати, хто ж наразі володіє цією будівлею.  

Водночас Давиденко наголошує, що ще 2 роки тому станція функціонувала, а приватизацію, можливо, оформляли нашвидкуруч у той час, коли чимало міського майна було передано у приватні руки.

Крапку у цьому поставить прокуратура, яка повинна дати відповідь, чи законно продавалась будівля і чи може там бути щось інше, а не насосна станція.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ