Влада розпочала війну з незаконними літніми майданчиками


КП "Київблагоустрій" днями  демонтовано літній майданчик  кафе, що розташоване біля станції  метро "Дружби Народів".

Про це повідомляє прес-служба Головного управління з контролю за благоустроєм.

Директор зазначеного підприємства не мав дозвільних документів на встановлення "літньої добудови" і не реагував на приписи інспекторів  ГУ контролю за благоустроєм.  

У той же час, чималий літній майданчик розгорнувся біля самого виходу з метро, перекрив вентиляційний об'єкт підземки, створюючи тим самим потенційну загрозу безпеці пасажирів.

Після проведення демонтажу, розібраний літній об'єкт поїхав на спецмайданчик для зберігання. Власник має право його забрати, оплативши роботи по проведенню демонтажних робіт, наголосили в ГУ з контролю за благоустроєм.  

В управлінні додали, що у 2010 році у Києві виявили 479 літніх майданчиків. З них 367 не мали жодного дозвільного документа.

Минулого року за порушення при встановленні та експлуатації літніх майданчиків інспектори з благоустрою вручили 957 приписів та склали 106 протоколів за ст. 152 Кодексу про адміністративні правопорушення. Ця стаття передбачає накладення штрафу на громадян від 340 до 1360 гривень і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності -  від 850-1700 гривень.

Уже з початку весняного сезону  2011 року виявлено 154 літніх майданчиків, з них 17 мають довільну документацію. Решта 137 об'єктів встановлено незаконно.

Силами КП "Київблагоустрій" примусово демонтовано 24 літніх майданчики, 37 одиниць було демонтовано підприємцями власноруч.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ