У пансіонаті, підпорядкованому мерії, виявили порушень на 2 мільйони


Контрольно-ревізійне управління у Києві завершило ревізію фінансово-господарської діяльності Пансіонату для ветеранів війни та праці, підпорядкованого Головному управлінню праці та соцзахисту населення КМДА.

За період з 1 липня 2009 по 1 січня 2011 року КРУ виявило порушень на загальну суму 1,9 мільйона гривень, повідомляє прес-служба відомства.

Упродовж періоду, що підлягав ревізії, у пансіонаті на платних умовах проживало 14 осіб, які уклали відповідні договори з КП "Кращий дім".

Згідно з договорами, укладеними між КП "Кращий дім" та пансіонатом, останній зобов'язувався забезпечувати підопічних соціально-побутовим обслуговуванням, а також цілодобовим медичним обслуговуванням, життєво-необхідними ліками, одягом, взуттям, м'яким інвентарем та раціональним чотириразовим харчуванням.

Відповідно до свого положення, пансіонат також мав право приймати осіб, у яких є працездатні діти або родичі за стовідсоткову оплату їх утримання.

Однак за тих осіб, які укладали договір з КП "Кращий дім", родичі або опікуни сплачували підприємству від 3,5 тисячі до 7 тисяч гривень щомісяця.

Проте, "Кращий дім" на утримання кожної особи із вказаної категорії відшкодовував пансіонату лише 2,5 тисячі гривень, хоча фактичні витрати пансіонату в розрахунку на одного підопічного у 2009 році становили майже 12 тисяч гривень, а у 2010 році - 9,68 тисячі гривень на місяць. Різниця покривалися за рахунок бюджетних коштів.

Таким чином, у порушення законодавства пансіонат незаконно витратив 1,17 мільйона гривень на покриття видатків за проживання та утримання підопічних, які уклали договори з "Кращий дім".

Також під час контрольного заходу встановлено, що пансіонат на зарплату і надбавки працівникам, придбання ліків та продуктів харчування завищив потребу в бюджетних коштах на 2011 рік у сумі 623,64 тисячі гривень, яку не було профінансовано.

Крім того, встановлено нецільове використання пенсійних коштів підопічних у сумі 42,13 тисячі гривень, які були витрачені на закупку канцелярських товарів, поліграфічних бланків, періодичних видань, заправку картриджів, страхування водіїв та ін., хоча мали бути витрачені на поліпшення умов перебування підопічних.

Окрім вказаних, виявлено й інші порушення на загальну суму близько 60 тисяч гривень.

За допущені порушення двох працівників пансіонату притягнуто до адміністративної відповідальності.

Матеріали ревізії передано до Управління СБУ у Києві для прийняття відповідного рішення.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ