Медики радять, як не отруїтися влітку



Фото womansday.ninemsn.com.au

Головне управління охорони здоров'я КМДА звертається до киян та гостей столиці з проханням дотримуватися гігієнічних норм та правил, аби уникнути захворювань на гострі кишкові інфекції.

Про це повідомляє прес-служба мерії.

За словами медиків, ризик отруєння зростає з початком весняно-літнього сезону відпочинку.

Захворіти на кишкові інфекції можна через: вживання немитих овочів та фруктів; вживання продуктів з порушеними умовами/термінами зберігання або виготовлених при неналежній термічній обробці; ковтання води або полоскання рота при купанні у відкритих водоймах.

Попередити кишкові інфекції можна, дотримуючись гігієнічних правил. Зокрема, мити руки з милом перед приготуванням, вживанням їжі та після відвідування туалету; ретельно мити овочі та фрукти або обдавати їх окропом перед вживанням; зберігати продукти в місцях, захищених від мух та інших комах, які переносять інфекції.

Крім того, потрібно дотримуватися термінів та умов зберігання продуктів, не складати разом сирі та термічно оброблені продукти; вживати продукти після достатньої термічної обробки, в жодному разі не вживати продукти сумнівної якості; купатися лише у спеціально відведених водоймах.

Медичні працівники нагадують, що хвороба проявляється не відразу. Прихований період при різних кишкових захворюваннях частіше продовжується від 2 до 7 діб.

Згодом проявляються характерні ознаки захворювання: слабкість, головний біль, блювота, болі в животі, пронос, підвищення температури.

У випадку виявлення перших ознак кишкового захворювання слід терміново звернутися до лікаря. Самолікування може призвести до ускладнень.

Як відомо, днями у Києві півсотні людей отруїлися куркою з супермаркету.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ