БЮТ хоче повернути райради в Києві


Депутати "БЮТ-Батьківщина" повідомили мера Леоніда Черновецького про проведення зборів щодо ініціювання проведення міського референдуму стосовно утворення райрад у Києві.

Відповідне повідомлення надіслали меру ініціатори відповідних зборів Тетяна Меліхова, Сергій Мельник та Микола Даневич.

"Ми виступаємо за відновлення місцевого самоврядування у Києві та ініціюємо проведення відповідного референдуму щодо необхідності поновлення діяльності районних рад як інституту представницької демократії у столиці", - заявили депутати.

Вони переконані, що ситуація, яка складається в місті після скасування районних рад призводить до загострення проблем у всіх сферах господарювання столиці. Крім того, у зв'язку із ліквідацією районних рад місто так і не отримало обіцяної фінансової економії.

"Потрібно повернути Києву дух, який був закладений ще Магдебурзьким правом. Ми повинні запитати у киян, хто має управляти столицею: призначенець з Банкової, чи обраний голова, який повноправно керуватиме КМДА та Київрадою? Запитати чи потрібні Києву районні ради, оскільки їх ліквідація відбувалася без обговорення цього питання із громадою міста", - вважають ініціатори зборів.

Збори відбудуться 21 червня о 18.00 за адресою бульвар Лесі Українки, буд. № 26 в приміщенні актового залу (9 поверх).

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ