Кличку хотіли встановити пам’ятник, але він відмовився. Оновлена


Комісія Київради з питань культури й туризму не підтримала ініціативу встановити прижиттєвий пам'ятник братам Кличкам.

Про це повідомляє прес-служба голови комісії Олександра Бригинца.

За словами депутата, монумент уже був готовий, а відповідне звернення на адресу комісії надійшло від письменника й журналіста Олександра Михайлюти.

"Я письмово звернувся до свого колеги депутата Київради Віталія Кличка із проханням викласти свою позицію з цього питання до розгляду його в комісії", - сказав Бригинець, оскільки це питання носить не тільки юридичний, але й моральний, і естетичний характер.

Однак, Кличко поросив не встановлювати йому й братові пам'ятників і додав, що в місті достатньо інших важливих проблем, які потрібно вирішувати.

"Треба займатися ремонтом доріг і ліфтів, облаштуванням парків і скверів, модернізацією всієї системи ЖКГ в Києві. Сподіваюся, місто знайде, як більш ефективно витратити бюджетні кошти. А наявність або відсутність подібної скульптури ніяк не вплине на поліпшення життя в Києві", - сказав він.

"Сподіваюся, уже готовий пам'ятник не пропаде. Можливо, його встановлять в іншій країні або іншім місті. Можливо, його купить хтось із багатих фанатів братів Кличків та встановить у себе в резиденції. У всякому разі, ми сподіваємося, що робота скульптора не пропаде даремно", - підсумував Бригинець.

Як відомо, уперше ідею поставити в Києві прижиттєвий пам'ятник боксерові-важковаговикові й депутатові Київради Віталію Кличку висловив в 2008 році мер Києва Леонід Черновецький.

Тоді депутати підтримували таку фантазію градоначальника.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ