У столиці за місяць виявили 416 дірявих труб


Від початку цьогорічних гідравлічних випробувань тепломереж фахівці "Київенерго" виявили 416 пошкоджень тепломереж та ліквідували 263 пошкодження.

Про це заявив перший заступник технічного директора-головний інженер "Київенерго" Юрій Гладишев, повідомляє прес-служба компанії.

"На аварійно-відновлювальних роботах задіяні всі ремонтні бригади "Київенерго", а також додаткові сезонні працівники. Та через значний обсяг пошкоджень ліквідувати їх всі відразу впродовж двох випробувальних тижнів складно, тому на деяких ділянках відновлювальні роботи ще тривають. Це звісно призводить до певної затримки відновлення гарячого водопостачання споживачам, але ці незручності тимчасові", - сказав він.

Він наголосив, що у період випробувань "Київенерго" не нараховує своїм споживачам - житлово-експлуатаційним організаціям - рахунки за теплову енергію для виробництва гарячої води. 

Гладишев наголосив, що 50% теплових мереж, що експлуатує "Київенерго", вичерпали свій експлуатаційний термін і потребують заміни.

"Цього року компанія інвестує в модернізацію системи теплопостачання значні кошти сумою 292,7 мільйона гривень, що у 8 разів більше ніж минулого року (33,4 мільйона гривень)", - сказав він.

Як відомо, випробування тепломереж розпочались 26 квітня і триватимуть до кінця серпня.

Наразі вже випробувані мережі від районних котельних "Біличі", "Веркон", "Відрадний", а також частина мереж від ТЕЦ-5, станцій теплопостачання №1 та 2.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ