Дівчині, що смажила яєчню на вічному вогні, світить 5 років тюрми


20-річній активістці "Братства" Ганні Синьковій, яка спаплюжила пам'ять загиблих у війні, смажачи яєчню на вічному вогні, загрожує 5 років позбавлення волі.

Дівчина вже другий місяць перебуває в загальній камері Лук'янівського СІЗО, пише "Комсомольська правда".

Батьки дівчини кажуть, що їй погрожують, і, якщо суд її виправдає, хочуть вивезти дочка з України.

Як відомо, у середині лютого цього року Братство св. Луки влаштувало провокацію біля Вічного вогню - там четверо активісток демонстративно приготували яєчню. Таким чином дівчата протестували проти радянської спадщини, до якого дорівняли пам'ятник полеглим воїнам, і безцільного спалювання природного газу.  

21 грудня міліція затримала одну з учасниць акції - 32-річну Ганну Донець, але 4 січня Печерський райсуд відпустив її під підписку про невиїзд.

Синькову затримали наприкінці березня, суд 1 квітня прийняв рішення про арешт.

За словами начальника прес-служби столичної міліції Володимира Поліщука, слідчий клопотався про суворий захід, оскільки дівчина переховувалася від правоохоронців і ухилялася від слідчих дій.

"Спочатку кримінальну справу порушили за статтею "Хуліганство". Потім її перекваліфікували на статтю, що передбачає покарання за наругу над могилою, оскільки в парку Слави поховані останки солдатів, що загинули у Великій Вітчизняній війні", - сказав заступник керівника прес-служби столичної міліції Олександр Радкевич.

За його словами, справи уже передані до суду. Розслідування ще триває, тому що в акції брали участь і інші особи.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ