Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4dedf7bfca2ba/
Українська правда
Київ

Замах на Чижмаря коштував $15 тисяч?

07.06.2011  13:04

Скандальна справа про замах на заступника Київської облдержадміністрації Юрія Чижмаря обростає новими подробицями.

Нині ходять чутки, що імовірний замовник замаху - начальник територіального відділу міліції №4 Солом'янського РУВС Назар Фесун був упевнений у своїй безкарності, а також мав можливість заплатити $15 тисяч за вчинення злочину.

Про це пише "Сегодня" з посиланням на свої джерела у правоохоронних органах.

"У Подільському РУВС він працював з одним старшим офіцером міліції, який потім пішов на підвищення в Солом'янське рай управління і забрав його із собою. За чутками, вони з Назаром разом заробляли на махінаціях із квартирами в столиці. Стежили за людьми похилого віку, у яких не було родичів. А коли старі вмирали, підробляли за допомогою нотаріуса дарчі й заповіти. Після чого, продавали квартири", - розповіли оперативники.

За їх словами, ймовірно, саме тому Фесун і був впевнений у тому, що його заступник вирішить будь-які його проблеми.

"Якби справи пішли не на його користь, Назар міг би його здати. До речі, у махінаціях із квартирами нібито брав участь і Котов (затриманий за виконання злочину). Говорять, що в 90-і він був членом ОЗУ відомого столичного кримінального авторитета на прізвисько Татарин. А потім став порученцем колишнього опера, а нині високого міліцейського чиновника, який "покривав" Фесуна, - розповіли оперативники.

Співрозмовник видання каже, що такою незаконною діяльністю Фесуна можна пояснити і те, що він завжди дорого і модно одягався та їздив на дорогій іномарці.

Як відомо, Юрія Чижмаря облили кислотою в середині лютого, коли він підходив до свого будинку на вулиці Антоновича в Києві. Чиновник провів кілька місяців на лікарнянім ліжку із сильними опіками.

А прокуратура порушила кримінальну справу за фактом того, що сталося.

Підозрюваного у виконанні злочину - раніше судженого громадянина Котова затримали вже за тиждень після інциденту. Він розповів, що "замовив" Чижмаря начальник територіального відділу міліції №4 Солом'янського РУВС Назар Фесун.

За офіційною версією, капітан міліції вирішив вчинити замах на чиновника через ревнощі. Нібито вагітна дівчина Фесуна й співробітниця столичної прокуратури Олександра Пап віддала перевагу Чижмарю.

Сама Пап усе сказане заперечує, хоча й перебуває в декретній відпустці.

За словами прокурора столиці Анатолія Мельника, розслідування справи скоро буде завершене, й усі матеріали передадуть до суду.

Тим часом, сам Чижмар припускає, що злочин могли "замовити" високопоставлені чиновники з Тернопільщини, оскільки, коли він очолював Тернопільську ОДА, то мав з ними конфлікт.

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.